Zekerheid rond de transitie

naar een 100% elektrisch wagenpark

 

E-PACT EV & Laadinfra Scan®:

via uw cijfers naar realistisch resultaat

Bij uw huidige wagenpark, bestaande uit diesel en benzineauto’s, weet u wat de kosten zijn. U weet welke keuzes u moet maken. En uw medewerkers weten wat ze kunnen en willen rijden.

Nu staat de overstap naar een elektrisch wagenpark voor de deur.

Dan is het voor u belangrijk om te weten voor welke keuzes u staat en waar u rekening mee moet houden. En wellicht ook: wat u nog níet weet! De EV & Laadinfra Scan toont u in uw situatie aan welke besparingen kunnen worden gerealiseerd. Zowel over de looptijd van leasecontracten en koopvoertuigen als in CO2. Door middel van een analyse van het huidige wagenpark wordt een vergelijking gemaakt met de beschikbare elektrische modellen. Per categorie van auto’s krijgt u zo inzicht in de mogelijke besparing bij het overstappen op EV. De EV & Laadinfra Scan geeft u daarmee de handvatten om zekerheid te creëren rond de overgang naar een 100% elektrisch wagenpark.

Voorbeeldresultaat

Onderstaand vindt u een sterk vereenvoudigd beeld van de resultaten uit de EV & Laadinfra Scan bij een bedrijf met 24 auto's in Nederland. 

Bij het aanleveren van de benodigde data wordt u vanzelfsprekend begeleid. Uit de EV & Laadinfra Scan krijgt u een uitgebreid rapport dat naast financiële resultaten ook de CO2 besparingen weergeeft. Bij dit bedrijf bedroeg de CO2 besparing 329 ton. 

Effect op laadinfrastructuur

Vanuit de financiële en milieu aspecten is overstappen op een elektrisch wagenpark bij bovenstaand bedrijf interessant. Dat heeft effect op de laadinfrastructuur. Ook daarvan wilt u een goed scenario om te weten welke investeringsbeslissingen gemoeid zijn met een dergelijke overstap.

Laadpalen hebben effect op de energiehuishouding van uw bedrijfsgebouw. Wellicht heeft u zonnepanelen, statische opslag in de vorm van een batterij of heeft u al laadpalen staan. Daar wordt rekening mee gehouden om u een goed eerste beeld te geven van de mogelijkheden bij uw bedrijf. 

Daarmee heeft u managementinformatie die leidt tot een weloverwogen en doordachte beslissing. Aansluitend kunt u dan overgaan tot implementatie. Ook daarvoor is voor vijf bedrijven binnen dit project ruimte om begeleid te worden.

Uitvoering EV Scan

Stichting E-PACT heeft een maatschappelijke doelstelling om elektrisch rijden via Slim Laden te integreren in het energiesysteem. Vanuit de samenwerkingen met bedrijven en overheden ontsluit E-PACT inzichten, data en ervaringen over elektrisch rijden en laden in de praktijk. De E-PACT EV & Laadinfra Scan wordt daarom uitgevoerd door een ervaren consultant uit het E-PACT Kennis Consortium met veel ervaring in de wereld van elektrisch rijden.

Voorwaarden

Voorwaarden om in aanmerking te komen voor de financiële tegemoetkoming door de provincie Limburg via het project Limburg Rijdt Elektrisch:

✔ Uw bedrijf is in Limburg gevestigd.

✔ Er zijn minstens tien auto’s in het bijbehorende wagenpark opgenomen.

✔ U deelt uw inzichten en data met stichting E-PACT voor het doen van onderzoek.

Lees hier over ervaringen die door anderen met de EV & Laadinfra Scan zijn opgedaan.

Gesubsidieerd door de provincie Limburg

Bij het project Limburg Rijdt Elektrisch investeert de provincie Limburg mee in de kosten van de EV & Laadinfra Scan. De kosten voor de EV & Laadinfra Scan bedragen daardoor € 2.000 ex BTW.

Daarnaast zijn vijf trajecten beschikbaar voor begeleiding bij de implementatie van Slim Laden.

Bent u bereidt een voorsprong te nemen?

U KUNT MEEDOEN

Direct meer weten:

Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.