Limburg Elektrisch & Zuid-Limburg Bereikbaar

Brede Limburgse aanpak

Stichting E-PACT doet onderzoek naar de implementatie van Slim Laden bij bedrijven. Daarvoor zijn koplopers nodig die de stap nemen het wagenpark te verduurzamen. Om deze stap te nemen is inzicht nodig. Zowel praktisch als in cijfers wilt u meer inzicht en ervaring voordat u dergelijke stappen onderneemt. Daarom werkt E-PACT in Limburg samen met stichting Limburg Elektrisch en programmabureau Zuid-Limburg Bereikbaar.

EV Probeer traject (stichting Limburg Elektrisch) 

Voor in totaal tien bedrijven in Limburg heeft Limburg Elektrisch een EV-Probeertraject ontwikkeld, in samenwerking met de provincie Limburg. Daarmee krijgt u een maand lang voor uw bedrijf de beschikking over twee elektrische auto's, een e-bike en begeleiding bij de ingebruikname. U krijgt uitleg over de auto, het laden en het rijden. Kortom, een mooie manier om met uw hele bedrijf kennis te maken met elektrisch rijden. 

Het EV-Probeertraject kunt u aanvragen bij stichting Limburg Elektrisch (niet bij E-PACT).

Wanneer u geen laadpaal bij uw bedrijf heeft of wanneer de bestaande laadpalen te druk bezet zijn om de beide EV Probeerauto's tijdig te kunnen laden, bestaat de mogelijkheid dat E-PACT vanuit het project Limburg Rijdt Elektrisch een laadpaal bij uw bedrijf plaatst. Dit kan onder voorwaarden dus een interessante bijdrage leveren aan de verdere elektrificatie van uw bedrijf: uw medewerkers maken breed kennis met elektrisch rijden en uw bedrijf kan tot maximaal € 3.000 een bijdrage krijgen vanuit E-PACT voor het plaatsen van een laadpaal. Dit loopt via de aanvraag van het EV-Probeertraject van Limburg Elektrisch.

Voorwaarden verkrijgen laadpaal

✔ U heeft een akkoord met stichting Limburg Elektrisch over het EV Probeertraject.

✔ U deelt uw laaddata van bestaande laadinfrastructuur met E-PACT ten behoeve van onderzoek.

✔ Uit onderzoek op de laaddata blijkt dat de bestaande laadpalen geen ruimte bieden om de twee EV Probeer voertuigen adequaat op te laden.

Of:

✔ U heeft geen laadpalen staan om de EV Probeer voertuigen mee op te laden.

U krijgt dan een maximale vergoeding van € 3.000 ex BTW voor de aanleg van een laadpaal, die aangelegd dient te worden onder Slim Laden voorwaarden van E-PACT. Dit zijn hardware- en softwarematige voorwaarden, gebaseerd op de Slim Laden-normen van ElaadNL.

Voor de exacte voorwaarden van het EV Probeer traject wendt u zich tot Limburg Elektrisch.

Programmabureau Zuid-Limburg Bereikbaar

De EV Scan van E-PACT is een belangrijk instrument voor bedrijven om inzicht te krijgen in de mogelijke besparingen - in Euro's en in CO2 - bij de overstap naar een elektrisch wagenpark. De voorbeelden leest u hier

Teneinde de EV Scan nog aantrekkelijker te maken voor haar convenantpartners, biedt Zuid-Limburg Bereikbaar de bij hen aangesloten bedrijven een extra financiële tegemoetkoming van € 500 wanneer zij gebruik maken van de EV Scan. Hieraan is een maximum gekoppeld van 20 bedrijven, wees er dus snel bij.

Dus, bent u convenantpartner van Zuid-Limburg Bereikbaar, neem dan contact met hen op voor de voorwaarden. Deze extra stimulans komt voort uit onze samenwerking met de stichting, de volledige afhandeling doet u dan ook direct met Zuid-Limburg Bereikbaar zelf. 

Voorwaarden

  1. Vul het aanmeldformulier in voor de EV & Laadinfra Scan op deze website, E-PACT neemt contact met u op.
  2. Informeer zelf bij Zuid-Limburg Bereikbaar naar de voorwaarden en voorraad van het aantal door hen ondersteunde EV & Laadinfra Scans.
  3. Ga akkoord met de voorwaarden van E-PACT voor het afnemen van de EV Scan.

Gefeliciteerd, u krijgt nu inzicht in de kansen en mogelijkheden in uw bedrijf bij het elektrificeren van uw wagenpark. Met het door ons geleverde bewijs kunt u vervolgens bij Zuid-Limburg Bereikbaar uw extra financiële tegemoetkoming aanvragen.

Over stichting Limburg Elektrisch

SLE helpt de energietransitie te versnellen en daadwerkelijk te realiseren door: mensen te laten wennen aan elektrisch rijden en delen, door te experimenteren met innovatieve technologie. Maar ook door andere initiatieven (burgers, organisaties en bedrijven) te stimuleren en op weg te helpen en door alle kennis die we opdoen te delen. Dit doen we door emissievrije voertuigen te stimuleren, te faciliteren en te delen. Daarmee levert SLE een bijdrage aan het realiseren van de doelstellingen van het Klimaatakkoord.

Over programmabureau Zuid-Limburg Bereikbaar

Zuid-Limburg Bereikbaar helpt forenzen en overige reizigers slimmer op weg. Samen met vele partners werken we aan structureel ander reis- en werkgedrag bij forensen, bezoekers en goederenvervoerders. Voor een gezond woon-, werk- en leefklimaat in Zuid-Limburg organiseren wij diverse acties en bieden we producten en diensten aan om slim mee te reizen en werken. Het programmabureau is opgericht in 2010 en werkte tot het najaar van 2019 onder de vlag van Maastricht Bereikbaar.

Direct meer weten:

Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.