Bij Stedin leidde data tot verduurzaming vloot

[eerste verhaal in een tweeluik]

Met Mobiliteitsmanager van het jaar 2018, Gertjan Sybrandi, in de gelederen mag netbeheerder Stedin niet ontbreken bij het geven van inzicht in de kansen van het elektrificeren van het wagenpark. Hier, over hoe het allemaal startte, in april 2016. Baerte de Brey van Stedin en Edwin Bestebreurtje van FIER Automotive & Mobility over hoe data de sleutel was voor de verduurzaming van het wagenpark van Stedin.

Stedin is een van de grootste netbeheerders van Nederland en heeft een publieke functie. Dat betekent ook: een voorbeeldfunctie. Baerte de Brey, Stedin: “Daarom zijn we onderdeel van stichting ElaadNL, het kennis- en innovatiecentrum voor Smart Charging infrastructuur. We willen dat heel Nederland kan rijden op de zon en de wind. En hoe kan je beter ontdekken hoe dat moet, dan door het zelf te doen?” Stedin nam daarom in 2016 Fier Automotive & Mobility in de arm om de eigen transitie naar elektrisch vervoer te sturen.

“Door Smart Charging technieken nu te ontwikkelen en grootschalig in te voeren, kunnen we bijvoorbeeld voorkomen dat er veel extra kabels de grond in moeten. Dat is een drijfveer vanuit maatschappelijk belang”, aldus De Brey. Ook bij die transitie zit Stedin in de frontlinie.

Door de toename van volatiele bronnen (zon en wind) komt er steeds meer aanbod van duurzame energie op het stroomnet. Dit zorgt voor piekbelasting op het stroomnet. Hetzelfde geldt voor de toename van elektrische auto’s, waardoor de vraag naar stroom gaat toenemen de komende jaren.

Dit nieuwe vraag- en aanbodspel moet gematcht worden om zoveel mogelijk te voorkomen dat we meer koperen kabels de grond in moeten graven. In het slechtste scenario zou zelfs heel Nederland open moeten.

Om dat te voorkomen, is de ontwikkeling van Smart Charging nodig. Daarom ontwikkelt E-PACT samen met bedrijven daarvoor oplossingen.

Kastjes

Data is cruciaal voor het aansturen van de verduurzaming van een wagenpark. Edwin Bestebreurtje: “Er was logischerwijs geen geschikte ritten- en voertuigdata alleen data voor fiscale verantwoording. Daarom hebben we extra dataloggers in de auto’s geplaatst. Dat leverde een schat aan data op waarmee we echt goede analyses konden maken”. Dat had nog wel wat voeten in de aarde. De Ondernemingsraad werd betrokken, het management moest overtuigd, vrijwilligers moesten worden gevonden. 

Uiteindelijk zijn 26 voertuigen - gesplitst in personenauto’s, kleine en grote bussen - tussen de vier en zes weken gevolgd. En dat leverde interessant inzichten op. Onder andere werden de gemiddelde kilometers per dag, brandstofconsumptie, gemiddelde snelheid en percentage draaiende motor tijdens stilstaan (‘idle time’) bekeken.

Belangrijke conclusie

Met de stand van techniek van 2016 waren toen al alle personenauto’s direct door elektrische auto’s te vervangen. Ze reden gemiddeld rond de 100 kilometer per dag. Bussen hebben min of meer hetzelfde patroon, maar kennen meer uitzonderingen. Zo is de idle time vaak hoog. En dat vereist dieper graven in de situatie. Wat blijkt: de busjes komen vaak op plaatsen waar geen stroom is. Die moeten zij immers aanleggen of repareren. De motor draait dan vaak uren om de stroom te genereren die nodig is voor de apparatuur.

Daarnaast zijn de grote bussen nog niet op de markt, dus die vervanging is nog aanstaande. Gertjan Sybrandi*: “Eind 2020 moet het volledige personenautopark elektrisch zijn. Ook het grijze park willen we gaan verduurzamen, maar daar zijn op dit moment nog te weinig alternatieven voor. Wel lopen er pilots, zoals met de e-Crafter. We zijn ook bezig met een waterstofbus. Als op dat vlak mogelijkheden ontstaan, willen we zo snel mogelijk doorschakelen. Ons motto is: begin met de dingen die kunnen.”

 

 

*quotes uit interview Mobiliteitsmanageraward.nl 

[lees ook het tweede verhaal in dit tweeluik]


Dit artikel is tot stand gekomen onder de vlag van DKTI Transport, Innovatie & Accelaratie Programma elektrische mobiliteit, van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.