De inzichten van Royal HaskoningDHV

[laatste verhaal in een tweeluik]

“Wij kwamen erachter dat van alle laadmomenten ongeveer 30 procent thuis en zo’n 25% op kantoor plaatsvindt. Ruim de helft kun je als bedrijf dus faciliteren. Die drempel kun je al wegnemen door op je eigen vestigingen voldoende laadpunten te realiseren en laadpalen thuis te faciliteren. Ergens rond de 15-20 procent wordt publiek geladen, dus vaak de werknemer zonder oprit thuis. Ongeveer 10% van alle laadmomenten is  bij de klant. En 12% zijn snellaad-sessies. Dat is backup voor als je niet anders kan.” Aan het woord is Mark Gorter, bij Royal HaskoningDHV verantwoordelijk voor de invoering van elektrisch rijden sinds 2016.

Er rijden nu 120 BEV’s bij Royal Haskoning. “100 hiervan zijn dus onvrijwillig overgegaan”, grapt Gorter. “Het is wel spannend natuurlijk, hoe gaat men reageren. Dat valt in de praktijk dus heel erg mee. Wat gesputter in het begin. Maar zodra ze rijden, hoor je ze niet meer. Het is gewoon veel fijner, goedkoper en beter. En daar komen ze dan achter”.

Twee belangrijke leerpunten

Die tekenen we op bij een van de eerste bedrijven in Nederland, Royal HaskoningDHV, die via de media aangaven over te gaan op een volledig elektrisch wagenpark. Eén: koudwatervrees en vooroordelen wegnemen. Twee: de businesscase moet rond zijn.

Met de stijgende benzineprijzen wordt dat steeds makkelijker. De hogere leaseprijs compenseert dat weer wat en die kent juist een neerwaartse trend omdat de restwaardes veel hoger liggen dan vooraf gedacht. Verder moet laadinfra worden aangeschaft. Ook op eigen terrein gebruikt Royal HaskoningDHV laadpalen waar je je met een laadpas aanmeldt. De stroom is hier natuurlijk goedkoper vanwege de eigen lage energie-inkoopprijs. Het bedrijf draait op duurzame Nederlandse windenergie. Door de eigen laadpaal met laag tarief vs. openbaar laden met hoog tarief, is de laadpaal in een jaar of vijf terugverdiend. 

Erik Oostwegel, CEO Royal HaskoningDHV

“Duurzaamheid kan heel duur zijn, maar wij proberen eigenlijk elke dag te laten zien dat duurzaamheid helemaal niet duur is.

Het tegenovergestelde is waar.

Door de dingen veel slimmer te doen, kan duurzaamheid juist veel goedkoper zijn”. 

Nu willen we de volgende stap

RHDHV heeft nu evenveel laadpalen als auto’s, over alle vestigingen gekeken. Wat deskresearch leverde een realistische factor van 0,7 laadpaal per voertuig op. Dat is nu wat meer, maar het is een ‘no regret maatregel’: iedereen gaat over op elektrisch, dus dan is het beter niet te wachten maar al te hebben. Door de laadtransacties te monitoren, wordt tijdig gezien waar een tekort dreigt op te treden.

Smart Charging

Met de Hogeschool van Amsterdam en stichting ElaadNL start Royal HaskoningDHV het project Simulaad, onderwerp: Smart Charging. Hoeveel kan Smart Charging ons gaan opleveren? Het is ideaal als Smart Charging ervoor gaat zorgen dat we geen netverzwaring nodig hebben. Een andere afweging is: Smart Charging of social chargen? Of een combinatie van beide. Dat is eigenlijk het ideaalplaatje, volgens Gorter. Laadsessies verdelen binnen de beschikbare aansluiting, op basis van aankomst en vertrek van medewerkers en de eigen opgewerkte duurzame stroom.

Hoofdkantoor

Het hoofdkantoor in Amersfoort nemen we even als voorbeeld. Een architecturaal pand uit de jaren zestig dat volledig verduurzaamd is. Het dak kan echter geen zonnepanelen aan, volgens de interne ingenieurs. Daarom wordt zonnefolie op het dak gelegd. Weliswaar minder efficiënt dan panelen, maar niettemin benutting van anders nutteloze vierkante meters.

“We zijn wel blij met de kansen die we daarbij via E-PACT krijgen. Smart Charging is nog wel een ‘dingetje’. Als het aantal voertuigen dat aan de gebouwen staat te laden stijgt, gaan we problemen krijgen met de laadsnelheid, en de netaansluiting en de bedrijfszekerheid van het gebouw”, zegt Gorter. “Doel is eerst te experimenteren met uitgesteld laden en op termijn ook klaar te zijn voor terug leveren aan het gebouw. Dan maken we ons eigen energiesysteem. We hebben daar wel anderen voor nodig, die expertise is zo specifiek, je moet niet alles zelf willen doen,” zegt Gorter met een knipoog.

Daarin is hij wel realistisch. Het komt eraan. “We moeten er nu echt iets mee. We gaan met E-PACT bekijken hoe we dit aan gaan pakken.”

Duurzaam bijeffect

Royal HaskoningDHV compenseert de werknemers voor hun thuisgeladen stroom. Dus wanneer mensen veel thuis laden dan worden zonnepanelen ineens heel interessant. Je sluit nooit meer panelen aan dan je verbruikt. “Maar de mensen die een BEV gaan rijden gaan ineens meer PV aanleggen. Met die auto en dus een hoger verbruik, wordt de lage prijs van eigen zonne-energie ineens voelbaar”, zegt Gorter. Meer zonnepanelen in Nederland, door de elektrische auto dus. Een waardevol en duurzaam bijeffect van de elektrische auto.

 

 

 

[eerste verhaal in dit tweeluik is eerder verschenen]

 

 

 

 


Dit artikel is tot stand gekomen onder de vlag van DKTI Transport, Innovatie & Accelaratie Programma elektrische mobiliteit, van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.