De ommekeer is al in gang: interview Hans van Bukken

De ommekeer is al in gang

Interview Hans van Bukken, mobility manager bij een international

De grootste uitdaging bij het starten van de elektrificatie van wagenparken ligt vaak intern. Zo ook bij dit bedrijf. Vele geledingen binnen de organisatie moeten het eens zijn dat de elektrificatie wordt ingezet. Daarvoor zijn overtuigingskracht en realistisch inzicht nodig. Lees in dit verhaal hoe dat tot stand kan komen, een verhaal uit de praktijk.

Onderstaand verhaal is op verzoek van de onderneming geanonimiseerd. De naam van het bedrijf is weggelaten, de naam van de mobility manager is veranderd.

De ommekeer is al in gang

Het bedrijf waar het in deze praktijkcase om draait is een multinational met 20 business units over diverse Europese landen verspreid. Het hoofdkantoor ligt in Nederland, van waaruit mobility manager Hans van Bukken sinds tweeëneenhalf jaar aan de slag is om de 550 auto’s in de Nederlandse vloot te optimaliseren. Sinds de accu’s met 60 kilowatt in beeld kwamen, is zijn interesse gewekt. Hij is nu op weg naar 100% electric voor het bedrijf. Een bloemlezing over het proces.

Waarom elektrificeren

Hans van Bukken: “Mijn passie ligt bij de combinatie inkoop, relatiebeheer en procesoptimalisatie. Toen ik tweeëneenhalf jaar geleden bij dit bedrijf begon, ben ik bewust vanaf het nulpunt gestart. Met 550 auto’s in Nederland heb ik vanuit operationeel, tactisch en strategisch oogpunt gekeken naar lease. Dat heeft geleid naar de nieuwe pijler voor het lease beleid: full electric.”

Volgens Van Bukken zit er veel achter die overwegingen. Alleen al de producten die het bedrijf verkoopt en onderhoudt, zijn al steeds vaker elektrisch. “We verkopen nu al een divers spectrum aan  voertuigen die volledig elektrisch zijn. Zelfde batterijen als Tesla. Fantastisch. We kunnen als bedrijf zelf niet achterblijven.”

People, planet, profit

“Het klinkt inmiddels misschien als een cliché, maar we zijn er echt mee bezig. Zowel in de mobiliteitsmarkt als onze eigen markt wordt het steeds meer elektrisch. We zijn van PPP gestart. De ommekeer komt er honderd procent. De vraag is dus: hoe gaan wij er mee om?”

Van Bukken ziet vooral kansen. Voor bijvoorbeeld zonnepanelen bij alle businessunits. En de koppeling ervan aan het gebouw en de laadinfrastructuur. “Daar zijn nog wel wat uitdagingen te tackelen, heb ik al gemerkt. Het heeft natuurlijk niets te maken met mijn traditionele functie van mobiliteit optimaal inkopen. Ineens zijn zo ongeveer alle stafdiensten betrokken. En de ontwikkelingen gaan heel hard. Waar moet ik voor kiezen?”

Realisme

Bedreigingen ziet hij ook bij de elektrificatie van de hele vloot. Vertegenwoordigers moeten ook vaak demo’s geven en hangen dan een aanhangwagen achter de auto. Dat drinkt aardig extra diesel, met een zwaar voertuig achterop. “Hoe de volledig elektrische auto’s (BEV’s, red.) daar tegen gaan kunnen en hoe de berijders daarop gaan reageren, dat is nog wel een vraagteken. Is er voldoende actieradius en vertrouwen bij de collega.”

Ook rijden veel medewerkers tussen businessunits, bijvoorbeeld naar België of Duitsland. “Al denk ik daarbij vooral in kansen in plaats van bedreigingen. De rust en de veiligheid van BEV’s is fantastisch en met minstens 300 kilometer actieradius in de winter kom je een aardig eind Duitsland in.”

Waarom naar elektrisch?

Van Bukken: “Eerst en vooral om de CO₂ reductie. Ook de berijderstevredenheid en het financiële stuk spelen een belangrijke rol. Onze producten worden ook steeds meer elektrisch, het wagenpark dus ook. De uitstraling past ook bij het bedrijf. De directeur van die businessunit rijdt ook al Tesla. Goed dat er al één directeur is die de overstap heeft gemaakt.” Steeds meer medewerkers vragen er ook zelf om. Het verschil tussen 8% en 22% bijtelling doet zijn werk. “Al is de vrijheid van kiezen een onderdeel van de bedrijfscultuur. Dat is nog wel een uitdaging als ik die A4tjes niet meer inkoop.”

Het bedrijf heeft gebruik gemaakt van de EV & Laadinfra Scan, de totale besparingen van dit bedrijf (TCO) zijn hieronder zichtbaar.

De ommekeer is al in gang dus.

“De grootste uitdaging is het meekrijgen van mijn interne klant. De interne stakeholders dus, zoals HR, de directie, de Centrale Ondernemingsraad. Daarom start ik in Q3 met strategische sessies om early procurement involvement in te zetten richting directie. Er zijn meer belangrijke graadmeters in een onderneming, dan alleen geld. Ze moeten natuurlijk wel het hele plaatje kennen, voordat ze zo enthousiast kunnen worden als ik inmiddels ben.”

Het bedrijf gaat alles inzetten, maar doet het in behoedzame stappen. Smart Charging,  zonnepanelen, een mobiliteitsbudget, de belettering van de auto’s: het gaat leiden tot het aantrekken van nieuwe klanten. Alles wordt binnen afzienbare tijd elektrisch aangeboden. “Maar we gaan het eerst uitproberen, niet hals over de kop alles ineens. We gaan ontwikkelen, proberen, leren en dan opschalen.”

“Dit is het moment”, aldus Van Bukken. “Wat me wel opvalt: iedereen zegt maar wat. Iedereen heeft er een mening over, vaak een afgeleide uit de privésfeer, van de buurman of op een feestje. Maar ik hoor bij die vaak negatieve geluiden nooit een gefundeerde mening. Het lijkt wel of iedereen maar wat roept. Ik ben wel van de cijfers, wil gefundeerd zoeken naar keuzes. De foutkans relatief klein maken. Ik heb nog wel wat zendingswerk te verrichten.”

Smart Charging

Ook deze Nederlandse vinding is het bedrijf niet onopgemerkt gebleven. “We kunnen natuurlijk niet met 20 man tegelijk volle bak om stroom gaan vragen van onze netaansluiting. Het is een kwestie van slim de overcapaciteit van zonnepanelen en het net gebruiken om zo rendabel mogelijk met elektriciteit om te gaan. Het hoe? Daar moeten we nog aan beginnen…”

Van Bukken:

“Huur- en kooppanden zijn ook uitdagingen. Meeste zijn kooppanden, daar leg je makkelijk pv op. De netvoorziening en verzwaring zal een uitdaging zijn. Ik ga het eerst proberen te ontwijken. Oplossingen daarvoor komen later in de tijd wellicht aan de orde.”

Het bedrijf heeft al een CO₂ brandstoffen reductieplan opgesteld. Is ISO9001 gecertificeerd, waarvan mobiliteit ook een onderdeel is. Daarom zijn de busjes begrensd en is er een maximale CO₂ uitstoot per categorie vastgesteld. Andere maatregelen: fietsplan, poolauto’s, video conferencing, Skypecalls, reductie gewicht bedrijfswagens en flexplekken.

Het bedrijf heeft gebruik gemaakt van de EV & Laadinfra Scan, de CO₂ gegevens van het wagenpark zijn hieronder zichtbaar.

Wilt u meer informatie over de EV & Laadinfra Scan?

Vul het contactformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.