HOE: Rijkswaterstaat en de 100 Zoe’s

Rijkswaterstaat

en de 100 Zoe’s

Het begon allemaal in 2016. Data-analyse op basis van een maand alle ritten te hebben geregistreerd. Een keuze. Voor 100 Zoe’s. En dan wat je tegen komt. Een prachtige leerschool van een koploper die vanuit maatschappelijk belang een voortrekkersrol pakt.

23.000 ritten en 800.000 kilometer in één maand. Dat is nog eens data. Het toont aan hoeveel werk er verzet wordt bij Rijkswaterstaat. Het toonde ook aan: slechts zes van de 555 personenvoertuigen reden in 2016 te veel kilometers om vervangen te kunnen worden door een elektrische auto. Met de stand van de techniek van twee jaar geleden. De grens was gesteld op 200 kilometer per rit of meer dan 3.000 kilometer per maand.

Er kwam nog meer uit. Edwin Bestebreurtje van FIER Automotive & Mobility: “Zo zagen we dat 14 auto’s minder dan 500 kilometer per maand reden. Die hoef je dus niet te vervangen. De elektrische deelvloot is daarvoor prima geschikt. Ook bleken slechts 121 ritten op de 23.000 van uitzonderlijke lengte te zijn. 1.800 waren langer dan 100 kilometer. Dat gaf de basis om te besluiten over te gaan op de aanschaf van de 100 Zoe’s.”

Voertuig of persoon

De analyse is gedaan op voertuigniveau. Het is dus van belang te weten hoe het gebruik ervan eruit gaat zien. Gerben Passier van Rijkswaterstaat: “De ambitie is om 20 procent van het Rijkswagenpark in 2020 elektrisch te hebben. Dan moeten we dus hard werken aan de ‘zachte kant’ ervan, dat mensen het snappen, willen en gebruiken.”

De positieve flow zit er wel in, enerzijds door bovengenoemde  gunstige analyse en anderzijds door de concrete aanschaf van de eerste 100 voertuigen. “Dat was het punt waarop ik bij RWS begon”, vervolgt Passier, “het was al voorbij het omslagpunt. We waren het al aan het doen. Daarvoor was mijn voorganger Frank ten Wolde verantwoordelijk.  Eigenlijk zijn we volgens drie stappen te werk gegaan, misschien wel herkenbaar voor anderen.”

Stap 1: Moeten we niet iets met elektrisch vervoer?

Stap 2: Wat kun je er dan mee, hoe moet dat, wat willen we eigenlijk?

Stap 3: Het concreet handen en voeten geven. Waarbij ook laadinfrastructuur en voorlichting heel belangrijk zijn.

Rijkwaterstaat gaat nu de langere termijnplannen smeden. Voor 2020 en daar voorbij. “We willen op 50 procent elektrisch zitten in 2022/23”.

Zelf stappen maken

De uitdagingen om uw wagenpark te verduurzamen starten bij grote en kleinere wagenparken bij dezelfde drie genoemde punten, zoals Gerben Passier van Rijkswaterstaat aangeeft. De benodigde inzichten om die uitdagingen aan te kunnen, kunnen worden verkregen via de MKB EV Scan van stichting E-PACT. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.