Kerstcadeau met vier jaar lang zoete vruchten

BLOG door René Bastiaans

Kerstcadeau met vier jaar lang zoete vruchten

Het slechte nieuws eerst, heb ik altijd geleerd. Het AD rept er vlak voor Kerst over: dieselauto’s kosten 14.700 Euro aan gezondheidskosten. Slecht nieuws wel altijd laten volgen door goed nieuws: Bloomberg New Energy Finance laat deze week zien dat de belangrijkste kostenpost van elektrische auto’s, de batterij, sinds 2010 met 85% is gedaald. Dit gaat zich vertalen in de prijs van de elektrische heilige koe. En nu u. Ondernemer met wagenpark. Allemaal interessant nieuws, maar wat móet u ermee? Waar te beginnen…

We zitten in een stormachtige ontwikkeling met elektrisch rijden. It’s all over the news. Heeft even geduurd voor ons insiders, maar het is zover. Elektrisch rijden begint mainstream te worden, ‘gewoon’, en steeds bereikbaarder. Zeker vanwege de prijs, maar ook omdat het Klimaatakkoord veel media-aandacht vraagt en daarmee weerslag heeft op elke onderneming. De vraag rijst: wat moet ik daarmee, wat kan mijn stap zijn?

Vanuit ons metier, elektrisch rijden, denken we altijd dicht bij huis. Begin waar dit het relatief het gemakkelijkst is: bij uw wagenpark, dat immers continu in staat van vervanging is. En ben gewoon resoluut: vanaf vandaag wordt geen enkele diesel of benzine meer besteld, alleen nog 100% elektrisch.

Omdat het écht kan.

"En ben gewoon resoluut: vanaf vandaag wordt geen enkele diesel of benzine meer besteld, alleen nog 100% elektrisch."

Vanaf 2019 is het aantal beschikbare modellen groot en groeiende. De technische specificaties zorgen voor een zorgeloze inpassing in de mobiliteitsbehoefte van uw bedrijf. De vraag is alleen waar, voor wie, wat zijn de kosten, levertijden, welke laadpalen, inpassing van duurzame energie, uw netaansluiting en hoe krijg ik mijn mensen mee.

Dat klinkt als ‘veel’, en dat is het ook. Maar bedenk, this is new ground. En honderd procent zeker een stap die u hoe dan ook zult (moeten) gaan maken. 

Hoe kom je dan wijs uit de stappen die je moet zetten. En ook daar is een antwoord op. De EV Scan van stichting E-PACT is er speciaal voor ontwikkeld. Antwoord op al die vragen krijgt u op een presenteerblaadje. Zodat het bedrijf verder kan met ondernemen. Kleine investering, grote benefits.

Voorbeeld? Resultaat van een recente EV Scan bij een MKBer met 100+ medewerkers en 48 auto’s in de vloot, wijst uit dat de overstap naar een elektrische vloot de komende 48 maanden € 114.450 Euro en 329,68 ton CO₂ zal besparen. Na investeringen in de benodigde laadinfra, kilowatturen en de EV Scan blijft er € 90.150 winst en een praktisch stappenplan voor implementatie over. Gewoon, dóen, dus.

Naast uw eigen vloot maakt u zo ook Nederland een beetje schoner. En dit is hard nodig, gezien de duurzame lijstjes waarin ons land onderaan bungelt. 

Doe uzelf daarom een Kerstcadeau waar u nog vier jaar de zoete vruchten van plukt. Vraag de E-PACT EV Scan aan. Een Kerstcadeau dat ontzorgt, bespaart en een goed gevoel geeft. U bent gestart met verduurzamen.

Hartelijk welkom bij het elektrificatie-pact en hele fijne feestdagen!

René Bastiaans

mede-oprichter E-PACT

Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.