Kritische vraag: kijkt u verder dan de aanschafwaarde van een elektrisch voertuig?

Kritische vraag: kijkt u verder dan de aanschafwaarde van een elektrisch voertuig?

Die vraag stellen we niet voor niks. Hij vindt zijn oorsprong in het adagium: “Elektrisch rijden is veel te duur”, die we allemaal om ons heen horen. De kosten voor elektrisch rijden zijn wel totaal anders dan u gewend bent van diesel- en benzinevoertuigen. Daarom zetten we u kort uiteen waar u nu wellicht overheen kijkt: de Total Cost of Ownership (TCO). Het eerste onderwerp van uw afwegingsproces dat we zullen behandelen.

Elke benzine of dieselauto in uw bedrijfsvloot zit meestal vier of vijf jaar in uw kostenstructuur. In die tijd bent u maandelijks een stevig bedrag kwijt aan brandstofkosten, wegenbelasting, onderhoudskosten, afschrijvingen en verzekering. Bij een elektrische auto is (nu nog) de aanschafwaarde hoger, daarentegen is er geen wegenbelasting, zijn de afschrijvingen lager, de onderhoudskosten zeer laag en de ‘brandstofkosten’ rond éénderde van wat u gewend bent.

Berekenen van Total Cost of Ownership

Het berekenen van de TCO zet scherp wat de totale kosten zijn over vier of vijf jaar. En dan kan het zomaar zijn dat u zich gelukkig prijst dat u niet naar de aanschafwaarde hebt gekeken, maar naar de totale kosten. Onderstaand staatje laat een voorbeeld zien van het C segment, de compacte middenklasse waartoe bijvoorbeeld de Audi A3 en Ford Focus toe behoren. In het elektrische C-segment vallen bijvoorbeeld de Volksauto e-Golf en de Hyundai Kona Electric.

Verklaring legenda:

Elke kleur geeft het verschil in de totale kosten over 4 jaar weer bij verschillende kilometrages, tussen een brandstofauto en een elektrische auto. In de staatjes is het voordeel van de elektrische auto zichtbaar, afgezet tegen diverse kilometers.

Oranje: in 2020, 15.000 km/jr

Grijs: in 2020, 30.000 km/jr

Geel: in 2020, 45.000 km/jr

 

Twee conclusies zijn interessant om aan te tippen. Ten eerste blijkt hieruit dat elektrische auto’s in rap tempo voordeliger worden. Immers, in 2019 is het elektrische C-segment bij 15.000 kilometer per jaar nog iets duurder dan brandstof equivalenten, in 2020 is dat omgedraaid.

Ten tweede blijkt uit het ElaadNL EV-rijdersonderzoek, onder 1.500 respondenten, dat het gemiddelde jaarkilometrage van elektrische auto’s op 26.400 kilometer per jaar ligt. Dat ligt dus dichter bij de besparingen van 30.000 kilometer per jaar, dan de 15.000 kilometer.

In de EV & Laadinfra Scan zit deze uitgebreide TCO berekening over uw gehele autopark. Daarnaast krijgt u via de scan inzicht in wat op uw locatie of locaties mogelijk is met laadpalen, energiehuishouding, duurzame bronnen en meer.

Uw keuze heeft tien jaar effect

Naast uw besparingen in de komende vier tot vijf jaar op een elektrische vloot, is het aardig om te beseffen dat u daarna die auto nooit meer ziet. Maar dat deze wel nog minstens vijf jaar op diesel of benzine rondrijdt. Terwijl dezelfde keuze ook kan inhouden dat na uw gebruik een particulier in een goedkopere elektrische auto kan rijden. Met andere woorden, elke keuze die u daarin nu maakt, heeft minstens tien jaar effect op uitstoot.

> Samenstelling van de vergelijking vanuit de EV & Laadinfra Scan: Edwin Bestebreurtje (FIER) en Ruud Noordijk (E-PACT). 

 

Bedenk daarbij ook dat Nederland een van de oudste vloten van Europa heeft, gemiddeld 10,6 jaar voor personenauto’s (bron: European Automotive Manufacturers Association). 

Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.