Naar duurzaam wagenpark: eerst inzicht!

 

 

Naar duurzaam wagenpark: eerst inzicht!

Scholt Energy Services, een stevig bedrijf in het MKB dat aan de zakelijke markt energieservices levert. Zo’n 150 mensen in dienst, in drie landen. Heeft u een eerste beeld. Vanwege het feit dat energie het hart van hun bedrijf vormt, is denken aan elektrisch rijden logisch. Sterker, er rijden al wat EV’s rond in de vloot, het begin is gemaakt. Scholt Energy kwam via Kennis Consortium partner Over Morgen bij de E-PACT EV Scan®. Waar het u nu om gaat is: wat levert dat nu in de praktijk eigenlijk op? Een bloemlezing, in een tweeluik, over het elektrificeren van de vloot en het logischerwijs invoeren van Slim Laden.

“Laten we wel bij de start starten”, grinnikt Sander Drissen, innovatiedirecteur bij Scholt. “Enkele directieleden rijden sinds een tijdje EV, we hebben vier laadpalen bij het kantoor in Valkenswaard. Maar we wilden meer. Voldoen aan onze maatschappelijke plicht. Dus zeker duurzaam, ook in onze vervoersbewegingen. Daarom maar eens aangeklopt bij E-PACT.” Wanneer we deze woorden wat verder uitdiepen, blijkt dat Scholt graag de bijna 50 auto’s in de vloot wil elektrificeren. En vanwege hun intrinsieke kennis over elektriciteit hierbij meerdere vraagtekens stellen.

Als eerste:

"Hoe ziet de total cost of ownership (TCO) van een volledig elektrisch wagenpark eruit? Het volledige plaatje graag…"

En het vervolg:

"Kunnen al die auto’s eigenlijk wel laden op ons terrein, wat is daarvoor nodig? Welke keten van reacties gaan we aan?"

 

“Kijk, elk bedrijf snapt anno 2020 echt wel dat overgaan op elektrisch rijden een must is. Maar het bedrijfsresultaat en de beschikbare budgetten zijn wel leidend. Het moet blijven kloppen, natuurlijk”, aldus Drissen. Daarom was het voor de directie van Scholt belangrijk inzicht te krijgen in de keten van reacties die een dergelijke beslissing zou hebben. Daaruit moest antwoord komen op de twee kernvragen als hierboven gesteld. Vragen waarin elk bedrijf zich herkent, u waarschijnlijk ook.

Stijn Rutgers van Over Morgen begeleidde Scholt bij het TCO deel van de EV Scan. “We hebben samen met onze collega’s uit het Kennis Consortium van E-PACT aan de wieg gestaan van de E-PACT EV Scan®. Elke keer dat we de scan doen, is het weer anders, elke bedrijfssituatie is anders. Dus we waren benieuwd naar de resultaten.” En die logen er niet om, daarover later meer. Wat we eerst willen weten is wat nodig is om een realistische en op bedrijfsdata gebaseerde scan te doen.

Rutgers van Over Morgen daarover: “Een complete scan bestaat uit diverse data inputs, waarbij het met name draait om het zo scherp mogelijk aanleveren daarvan. Crap in is crap out. De scan is namelijk gebouwd op een veelheid aan factoren die meespelen in deze totaal andere manier van kijken naar een wagenpark. Alle bekende grootheden kunnen overboord: afschrijving, tankpasafspraken, wegenbelasting en verzekeringen. En er komen ook hele nieuwe in. Laadpalen als meest logische voorbeeld. Met een hele wereld daar weer achter. Zie daar maar eens een scherp nieuw beeld van te schetsen. Dat is ons met de scan bij Scholt goed gelukt”.

Resultaten EV Scan®

Meer dan 50 auto’s in de vloot, circa 25 in Nederland. Die laatste zijn meegenomen in de scan, omdat deze gebaseerd is op de Nederlandse fiscale structuur. De resultaten, als gezegd, liegen er niet om. Op de gehele vloot kan bij Scholt Energy een besparing van ongeveer € 1.000 per auto per jaar worden gerealiseerd.

“Wat we niet doen, zijn de automandjes opnieuw indelen”, aldus Rutgers, “dat is voor commerciële autopartijen. Wij geven inzicht in de te besparen kosten op basis van de segmenten, de al dan niet in de markt aanwezige elektrische equivalenten en bekijken de basisinrichting van de laadinfrastructuur. Maar gezien deze besparingen is de €4.800 investeren in de EV Scan® geen weggegooid geld geweest”, lacht Rutgers.

Uit de scan volgt ook een eerste indruk van de te investeren Euro’s in de laadfaciliteiten. Met name de verhoudingen tussen netaansluiting, bestaande laadinfrastructuur en bezettingsgraad, duurzame bronnen en de energievraag van het gebouw zijn de eerste puzzelstukken. In het geval van Scholt komen zo € 19.500 aan investeringen aan de oppervlakte, allen hardware gerelateerd. Dat zijn nieuwe laadpalen, kabels, graafwerk, aansluiting meterkast. “Slim Laden is op deze manier nog niet aan de orde geweest. Daar gaan we samen met E-PACT nog naar kijken, of het allemaal wel gaat passen”, aldus Drissen.

Directie rekent ook mee

Meer dan 50 auto’s in de vloot, hiervan rijden ca. 25 auto’s in Nederland. Die laatste zijn meegenomen in de scan, omdat deze gebaseerd is op de Nederlandse fiscale structuur. De resultaten, als gezegd, liegen er niet om.

In vier jaar tijd € 1.000 per auto per jaar besparen. Dat zijn serieuze centen. Voor elk bedrijf. Het waren interessante cijfers voor Drissen waarmee hij de zomer en najaar van 2019 intern de boer op ging.

Drissen: “Natuurlijk ontkent niemand deze stevige voordelen. Maar er zijn meer factoren in een bedrijf. Wat anderen waarschijnlijk zullen herkennen is: komen onze sales mensen niet te veel stil te staan en draaien ze minder effectief dan daarvoor, door het moeten laden. De dagelijkse routine van de verkoper mag niet verstoord worden. Kan onze stroomaansluiting het wel aan. Hoe past het in de HR afspraken. En zo…”. Overgaan op een volledig elektrisch wagenpark is nog geen sinecure, blijkt.

Vertrouwen

Het draait allemaal om vertrouwen, is de conclusie van Drissen. Vertrouwen in de nieuwe technologie, de impact ervan op de bedrijfsvoering, de betrouwbaarheid. Elektrisch rijden is immers niet de core van een onderneming. Daarom wordt het maar mondjesmaat ingevoerd bij de meeste bedrijven. “Maar eenmaal erin rijden geeft die instant spell, de betovering van elektrisch rijden. En dan blijkt in de praktijk dat het gemis aan vertrouwen in de elektrische auto na twee weken rijden volledig weg is. Tel daar de besparingen bij op en het moet toch gek lopen willen niet alle bedrijven in Nederland overstappen op een elektrisch wagenpark”, aldus Drissen van Scholt Energy.

Daar haakt Stijn Rutgers van Over Morgen direct op in: “Klopt volledig, wij zijn al over om die redenen. Maar dan moet het laden nog wel slim worden ingericht. Daarvoor hebben we bij Scholt in samenwerking met ElaadNL ook onderzoek naar gedaan. Slim Laden gaat bij Scholt zorgen voor rimpelloze implementatie van EV.”

 

Hoe? Lees alles daarover in het tweede verhaal in dit tweeluik: "Slim Laden: Durf, doe, struikel, sta op ... en win"

Wilt u meer informatie over de EV & Laadinfra Scan?

Vul het contactformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.