Stedin: over elektrisch vervoer, Smart Charging en persoonlijke voorkeuren

[laatste verhaal in een tweeluik]

Netbeheerder Stedin loopt voorop met het verduurzamen van het wagenpark. Stedin is een organisatie die opereert vanuit maatschappelijk belang: het in stand houden van onze energievoorziening. Tegelijk zitten we midden in de energierevolutie, alles wordt elektrisch. Het is daarom logisch dat Stedin onderzoekt welke effecten dit heeft op onze elektriciteitsnetten. Welke overwegingen en kennis liggen ten grondslag aan de verduurzaming van hun wagenpark?

Persoonlijk

Vervangen is één ding, gebruik een ander. De data-analyse van FIER Automotive & Mobility (zie eerder verhaal, red.) heeft zichzelf bewezen en de analyses tonen goed aan wat kan en wat niet kan. Maar er zijn meer zaken die belangrijk zijn. Busjes zijn ook het magazijn voor de monteur. Monteurs hebben vaak verschillende functies en dus behoefte aan andere materialen in de bus. Een ‘deelbus’ is dus niet altijd haalbaar. Elke ochtend gereedschap in- en uitladen is immers geen praktische optie.

Aanbevelingen

Kwalitatief en kwantitatief kunnen alle personenwagens vervangen worden. Daar is Stedin vol mee aan de slag. “We hebben sinds begin 2018 vijftien Renaults Zoe ingezet als deelauto. We hebben een voorbeeldfunctie. We wéten dat elektrisch rijden mogelijk is, dus dat gaan we laten zien. Eind 2020 moet het volledige personenwagenpark elektrisch zijn”, aldus Baerte de Brey.

Vanaf 1 januari 2018 is er een stop op de aanschaf van brandstofauto’s voor het wagenpark met geel kenteken. Alle nieuwe personenauto’s zijn elektrisch. Als dat niet mogelijk is, bijvoorbeeld vanwege laadruimte of actieradius, dan wordt geruild binnen het bestaande wagenpark.

Slimme oplossingen: bakfiets en deelauto

“We weten dat veel monteurs in de binnenstad actief zijn. Lastig, met zo’n bus. En de diesel is ook niet wat we willen. Dus zijn we in Utrecht bussen van storingsmonteurs gaan vervangen door elektrische bakfietsen. Doorslaand succes! Ook bij de chauffeurs”, aldus Baerte de Brey. Ze zijn er sneller, hebben alles bij de hand in de bakfiets, geen problemen met parkeren en het is gezonder. Bovendien scheelt het zwaar in de kosten en geeft het een goed voorbeeld aan de omgeving. Een no-brainer. “Door het dataonderzoek en de knelpunten die we tegenkwamen, ga je creatief denken. Dan kom je soms op geweldige oplossingen”, aldus De Brey.

Soms zijn de voordelen van EV beter te behalen door deze te delen. Veel auto’s worden gebruikt door regioadviseurs. Kijkend naar hun dagindeling is het mogelijk een auto te delen. Waarom twee als je met één af kan.

Smart Charging

Stedin is bezig de Zoe’s te testen op vehicle to grid (V2G) bij de laadpalen in Utrecht. “We willen als netbeheerder weten wat hiervan de resultanten zijn, op stroomkwaliteit en kans voor netbalancering. Dus doen we de test, We Drive Solar, samen met partners als Renault, Last Mile Solutions en de gemeente Utrecht.”

De Brey is nauw betrokken, mede omdat hij vanuit Stedin bij ElaadNL hieraan werkt: “Wat we leren breng ik over de grens heen. We willen de open standaarden die we hier in Nederland hebben namelijk internationaal verankeren, want alleen dan krijg je een open laadnetwerk waar iedereen overal kan laden met één pasje. Het ontzien van de netten ontzien en werkelijk rijden op zon en wind zijn daarbij belangrijke drijfveren. Dat is onderdeel van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid”.

Stedin zet zich met de andere netbeheerders in om Smart Charging te ontwikkelen, samen met de markt.

De Brey: “Daarom is E-PACT belangrijk. Het serieus opschalen van het aantal volledig elektrische auto’s mét hun grote energievraag, is cruciaal voor de groeiende vraag naar Smart Charging oplossingen. Bij bedrijven dus àchter de meter van de netbeheerder, buiten onze invloedssfeer. Omdat daar zo’n 80 procent van de laadtransacties plaatsvindt, is noodzaak daar als eerste voelbaar.” 

Onderbouwing met data en starten in de top

Edwin Bestebreurtje, FIER Automotive & Mobility over de aanpak van Stedin: “Stedin heeft uit het onderzoek veel data kunnen halen en zijn er vervolgens voortvarend mee aan de slag gegaan. Ze hebben op snelle termijn ook echt beslissingen genomen. Het is echt goed hoe Stedin dit heeft aangepakt: direct met het MT, een goede onderbouwing door data. Daardoor is de drempel weggenomen. Er zijn anders namelijk altijd duizend redenen waarom het niet kan. Daar was nu geen sprake meer van”.

Vanuit Stedin, Baerte de Brey: “Deze trajecten hebben nu eenmaal tijd nodig. Wat we leren vinden we belangrijk om te delen. Over enkele jaren zijn er namelijk zo veel ervaringen, dat meer bedrijven de stap kunnen maken. Die moeten dat dan wel kunnen weten. We zijn blij onze steen daaraan bij te dragen”.

 

 

[het eerste verhaal in dit tweeluik is eerder verschenen]


Dit artikel is tot stand gekomen onder de vlag van DKTI Transport, Innovatie & Accelaratie Programma elektrische mobiliteit, van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.